torek, 26. februar 2008

...biti EMO....

Ok, sedaj je moderno biti EMO. Kaj pri piz.... je EMO in naredil sem domačo nalogo. Wikipedija nam pove tole :

Emo je uporabljen za označevanje modnega stila, karakterja in odnosov nanašajočih se na EMO GLASBO in z njo povezano sceno. Kot pridevnik emo lahko označuje modni ali glasbeni stil ali splošno stanje nezadovoljstva in melanholije ("počutiti se emo"). Emo se uporablja tudi kot samostalnik, največkrat za označevanje pripadnika emo scene ali nekoga, ki ustreza stereotipu o pripadnikih emo scene. Beseda emo je okrajšava za 'emotional', emocionalen, kar namiguje na domnevno veliko čustvenost glasbe in njenih pripadnikov, vendar pa imajo te marginalne skupine emo-v tudi za cilj delanje splošne javne škode (na simboličen, posmehljiv način).
Več kot desetletje se je izraz emo uporabljal večinoma za opisovanje glasbenega stila, ki je izhajal iz DC scene(osemdeseta leta). Ko je v poznih devetdesetih emo glasba prešla v popularno zavest, je izraz dobil več pomenov.

Modni stil


Kratke majice so večinoma manjših številk, potiskane s slikami punk kulture iz osemdesetih. Na torbah in nahrbtnikih pogosto nosijo broške in našitke različnih glasbenih skupin. Drug popularen stil oblačenja se osredotoča na temnejše barve. Pogosto videni stili vsebujejo ravne, pobarvane lase na črno, rdeče ali večbarvno(rjavo in črno, rdeče in vijolično, itd.). Lasje prekrivajo eno oko, moški nosijo hlače namenjene ženskam, piercinge v ustnici, obrveh, jeziku in bradi. Tako moški kot ženske uporabljajo makeup(najbolj očitna je uporaba črnega črtala za oči, čeprav postajata popularna tudi rdeče in roza črtalo). Popularna so očala z črnim in debelim okvirjem in jih mnogokrat uporabljajo tudi osebe, ki ne potrebujejo korekcijskih očal. Prav tako so popularne zapestnice različnih barv. Ampak danes imajo emoti stil kot običajni ljudje ali v kombinaciji z zgoraj naštetimi navadami.



Imajo celo svoj forum : http://emolife.mojforum.si/
Ampak zgleda da nimajo cajta pisat, ker se morajo malo šniclat. Da pa mislijo čisto zares, sem našel, da imajo celo svojih 10 zapovedi. Ja, tud jaz nisem mogel verjet, ampak tu so:
10 EMO ZAPOVEDI

Veruj da je svet brez globokih čustvenih izlivov prazen.

Bog ti je dal solze. uporablaj jih!

Rezilni propomočki naj bodo tvoj prijatelj-VEDNO in POVSOD!

Ob hudih preizkušnjah (npr. izguba fanta, slaba ocena…) ni več vredno živeti. Misel na samomor naj ti ne ujide.

Zavrzi oblačila živahnih barv (slabo uplivajo na tvojo EMO dušo). zate naj obstaja le črna barva!

Lase imaš da jih nosiš čez črno obrobljene oči!

Svoje telo (posebno kožo) imaš za svoje ustvarjalne potrebe (glej 3. zapoved)!

Poslušaj le glasbo in glej le filme ob katerih se lahko močno čustveno izživljaš.

Ljubi strastno in z vsem srcem. Tako boš imel po kančani zvezi več razlogov za svoje najljubše opravilo (glej 3. in 4. zapoved!)

Vedno bodi to kar si (EMO), in življenje bo…(krvavo)!!!
Ne razumem zakaj ljudje namerno trpijo - očitno dobijo premalo pozornosti. No, in ponovno in še enkrat se vprašam, kaj počnejo starši ? Kak morš zajebat, da se ti dete odloči bit emo ?
Jaz bom emo. Spremenil bom življenje. :)
BOM KURAC !
Svet gre res u tri krasne !
K

1 komentar:

Petrula pravi ...

Jemomilo ... Emo ... Čuj, ne vem, od kod si skopiral 10 EMO zapovedi, ampak, ko vidim takšne pravopisne napake vidim, da so starši res zajebali. Temeljito.