ponedeljek, 12. november 2007

...Gdansk...

...tak je, bil sem na službeni poti v Gdansku. In kaj napisati zdaj ko sem nazaj. O službenih zadevah ne bom pisal, ker to zanima moje predpostavljene v službi, bilo je službeno zanimivo, ampak raje bom pisal o socialnem življenju in "kulturnih" večerih, ki sem jih preživljal tam predvsem v družbi Hannesa in Koraya. Prvi iz Avstrije (ta je dokaz, da Avstrijci le morda so narod, ker je car), drugi pa Turčin in Istanbula in lahko samo rečem, svaka čast, pubeca sta se izkazala. Torej, Gdansk je lepo mesto.



Kar se pa tiče mednarodne kulturne delegacije in obiska nočnega življenja v Gdansku pa lahko samo rečem, memo milo mater - zakon. Kulturna interakcija je bila najbolj aktivna/intenzivna v najbolj norem baru v mestu, ki sliši na ime ABSINTHE. Tam smo spoznali mnogo ljudi in postali pravi lokalci - dobesedno, saj 4 noči zapored v istem lokalu srebati VODKA ORANGE :), ti da nekaj malega. Srečali smo Jeffa, ki je super dečko, Dagmaro, Emilio, Karla (klicali smo ga nori znanstvenik), tipa iz San Diega, tip je inženir za neko navigacijsko opremo itd., katerega delo je v osnovi, da potuje po svetu. Svetsko odpičen tip, ki mi bo poslal spletne strani, kje v JV Aziji lahko dobiš babe, ne profesionalke, take, ki se hočejo družit s tabo :) Koga vse sta srečala še moja dva prijatelja vesta samo onadva, samo ni blo malo tega :)







V lokal, kjer se pleše po mizah skoraj obligatorno, kakor tudi na šanku, smo peljali naše "sodelavce" in seminarja. Nemci so iz hotela, ki je bil oddaljen 10 km, šli z bicikli. (T-Mobile Team), in si do konca seminarja zasluženo prislužili naziv Crazy Germans. Vrhunec skupnega večera pa je bil Danski kolega Carsten, ki je dokaz, da se je Elvis reinkarniral na Danskem. Potem ko je spil veliki pir in rekel, da gre malo na svež zrak, je prisopihal nazaj nabit ko mamba in ostalo je zgodovina :






Zadnji večer smo imeli organiziran izhod v Sopot, mesto zraven Gdanska, ki naj bi tudi gostilo izjemno zabavo. No, zabava je bila, saj so v diskoteki Kontiki očitno imeli zabavo za gluhe. Po naročeni pijači je zmanjkalo štroma in to je bilo to, tema, tišina. Seveda smo spet končali svoj večer v Absinthu. Do 4 zjutraj. Hannes je šel direktno na letališče, jaz sem spal 2 uri, Turčin pa je prej zaspal. S Hannesom sva si sigurno zaslužila plaketo z najinimi slikami na steni Absintha, saj sva zagotovo VODKA ORANGE Drinkers of the month. Bilo je odlično in Gdansk bi sigurno postavil na zemljevid enkrat predlaganega izleta "DRINKING ACROSS EUROPE".

Zaključek je torej :

-Poljski jezik (Wscznie, Dzjekuijem, in podobno) je moral nastati, ko so dedi spili malo preveč piva, ker takih zvokov ne moreš normaln vun spravit

-Poljakinje so družabna bitja

-Kulturni ogledi in kulturna interakcija na Poljskem je v bistvu poceni

Let's go !


K



p.s.
S in T, na vaju pa apeliram da kaj napišeta kdaj pa kdaj, gamad !

Ni komentarjev: